Träna med stil

Träning har blivit en viktig del av våra liv. Ibland hörs kritiska röster mot gymkulturen. Den innefattar nämligen snygga kläder och konsumtion av trendiga energidrycker. Man kan dock fråga sig om detta är negativt. När fler människor tränar kommer vi också se nya trender inom dessa sammanhang.

Många människor ser träningstiden som deras sociala liv. De bygger nämligen en hel gemenskap bland träningskamraterna, och man sitter ofta kvar efter passet för att stretcha och prata. Det verkar finnas en felaktig föreställning hos folk som inte tränar. Enligt dem måste gymmet och löpspåret vara tråkiga platser dit man endast åker för att senare kunna belöna sig med något gott.

Faktum är dock att många ser denna tid som höjdpunkten på dagen. Många belönar sig med ett hårt träningspass för att fira något. Det finns flera fördelar med detta. Både kroppen och hjärnan mår bra av att träna. Forskning har dock visat att vi mår bättre av att gå en lugn promenad med en vän än att träna hårt själv.

Du bör därför sträva efter att skapa en gemenskap kring dina träningsvänner. På så sätt kommer du få ut det bästa av två världar. Ni kan exempelvis köpa snygga kläder tillsammans och förbereda nyttiga måltider tillsammans. Det är enkelt att hitta funktionella kläder. Faktum är att du inte ens behöver besöka en butik, det finns gott om e-handlare som erbjuder detta.

Sammanfattningsvis kan man därför säga att träningskulturen är positiv. Det är bättre att spendera pengar på kläder än saker som kanske inte ger oss något i längden. Ett exempel är festande. Många människor som inte gillar att träna brukar i stället ägna sig åt saker som inte är bra för hälsan. Det gäller att prioritera rätt i livet.

Fördelar med träning

Det finns många fördelar med träning. Låt oss diskutera några faktorer tillsammans.

  • Du kommer kunna hålla din vikt på ett bättre sätt. Detta gäller både för dig som vill bli lättare och dig som vill bli tyngre. Du kan bygga upp ett kostschema utifrån hur många kalorier du gör av med under dina pass.
  • Du kommer bli piggare. Det finns gott om studier som påvisar de positiva energieffekterna på kroppen i samband med träning. Man kan säga att detta berör både din fysiska och mentala hälsa. Du kommer uppleva att du blir starkare samtidigt som din hjärna fungerar bättre.
  • Du kommer dessutom sova bättre, och vem vill inte göra det? Vi har nog alla gått igenom perioder där vi sover dåligt. Under dessa perioder blir nästan allt i livet lidande. Vi orkar mindre och prioriterar bort saker som egentligen kan få oss att sova bättre.
  • Slutligen kommer du också kunna hitta nya vänner genom träningen. Detta är en viktig faktor på grund av hur många som lider av ensamhet i Sverige. Om du tränar kontinuerligt kan du nästan räkna med att träffa nya vänner. Du kommer öka dina chanser om du går med i en grupp.

Vill du läsa om fler fördelar? Aftonbladet har skrivit en bra lista. Ibland låter det som att man överdriver fördelarna. Faktum är dock att det knappt går att överdriva vikten av fysisk ansträngning. Det är i mångt och mycket en mirakelkur för både kropp och själ.

Du kanske har stört dig på hur många människor som ständigt pratar om detta, allt från läkare till självutnämnda experter. Nu vet du i alla fall att de har bra med kött på benen. De kan förlita sig på den viktiga forskning som påvisar de fördelar som vi precis har återgett.

Hitta din sport

Ok, vi har nästan tagit för givet att alla som läser denna artikel gillar att träna. Så är givetvis inte fallet. Faktum är att många till och med undviker att promenera. Det finns dessutom människor som inte gillar de mest populära sporterna. Många människor säger exempelvis att de aldrig skulle få för sig att sparka på en boll.

Du är säkerligen medveten om att det finns många sporter. Ibland kan fysisk ansträngning komma på köpet bara för att man hittar en sport som man gillar. Du kan prova allt från volleyboll till simning.

Om du har lite mer pengar kan du prova ridning eller motorkross. Som du märker är utbudet väldigt brett, och detta gäller synnerligen för oss svenskar. Vi gillar nämligen att idrotta och vi har nästan representanter inom varje idrott. Lägg därtill att vi ofta har ett förbund som stöttar personerna som är aktiva inom varje sport.

Det finns därför hjälp att få för dig som vill komma igång. Ett enkelt tips är att Googla på den idrott som du är intresserad av för att kunna hitta likasinnade.

Du kan givetvis prova idrotten innan du köper dyr utrustning.