Hälsa och hygien står högt upp på dagordningen

Hälsa och hygien har nästan alltid prioriterats av kvinnor. Under 2000-talet började män bli mer och mer intresserade av dessa områden. Detta har i sin tur lett till att flera företag tillverkar skönhetsprodukter och annat för just män. Man har också kunnat sett att den yngre generationen har tagit efter denna trend extra mycket.

Detta kanske inte är så konstigt på grund av all marknadsföring som vi blir matade med varje dag. Det kan exempelvis handla om Hemplys nya intimprodukter eller recensioner av underkläder. All denna marknadsföring tenderar att påverka oss mer än vad vi tror. Men finns det också ett genuint intresse för just hälsa och hygien hos folket?

Svaret på denna fråga är ja. Det är dock svårt att veta varför. Trender tenderar att gå i olika perioder, och just nu är skönhet det vi fokuserar mest på. Kanske beror det på att vi svenskar lever i ett land med en hög välfärd och goda karriärmöjligheter. Allt detta gör att man skapar lyxiga intressen, som visserligen också kan skapa oss problem.

Det finns faktiskt människor som letar fel på deras egna kroppar. Denna utveckling är både farlig och oroväckande. Intresset för skönhet bör komma från det faktum att vi vill må så bra som möjligt. Man skulle kunna säga att vi får en motsatt effekt om vi istället fokuserar på det vi betraktar vara dåligt med oss själva.

Hos den yngre generationen har självkänslan visserligen alltid varit ett problem. Man känner att man inte passar in och man tar lätt till sig av vad andra människor tycker. Samtidigt ska man nog vara medveten om att detta inte kommer förändras, oavsett vilka trender som finns i samhället. Det är helt enkelt ett resultat av det samhälle vi har skapat.        

 

Alla människor vill må bra

Vardagsbestyret inkluderar bland annat att kontrollera utbud av cbd olja, göra matlådor och se till att man hinner sova ordentligt. Ibland kan det kännas som att vardagsbestyren står oss upp i halsen. Samtidigt brukar dessa aktiviteter göra att vi mår bra. Tänk bara på 2020 när många av oss blev tvungna till att sitta hemma och jobba eller studera.

Under denna period blev vi påminda om att inte ta allt för givet i livet och även uppskatta de små detaljerna. Det kanske inte är så dumt att stressa till jobbet om man ändå får träffa människor när man väl kommer fram.