Så här utrustar du första bilen för säkrare körning

Många ungdomar i Sverige tar körkort innan de fyllt 20 år. Första bilen är i regel av budgetmodell och saknar lite av den komfort som nyare bilar har. Du kan exempelvis utrusta bilen med backkamera, enkelt installera en USB-laddare till mobilen och använda mobilens GPS men på ett säkert sätt.

Trådlösa backkameror till fordon

Är du van vid att ha backsensor och backkameror men saknar det på första bilen går det att köpa till. Du hittar olika modeller här https://www.prylstaden.se/tradlosa-backkameror till olika fordon. Du kan även hitta trådbundna om trådlösa inte är ett alternativ. Det är ett perfekt tillbehör för dig behöver fickparkera ofta eller vill ha lite bättre uppsikt över vad som sker när du backar.

Trådlösa backkameror är även extra bra om du ska börja köra med exempelvis hästsläp eller släp. Det är inte alltid lätt att se vad som händer bakom släpet. Framför allt blir det mindre nervöst i början även om du inte bara kan förlita dig på kameran.

Att använda mobilen säkert i bilen med rätt tillbehör

Lite äldre bilar har inte alltid uttag för att ladda mobilen. Det är lätt att ordna med exempelvis en USB-laddare som du kan sätta i bilen 12 V-uttag. Du hittar även smarta hållare till mobilen som gör att du kan se mobilen som en färddator.

Använder du mobilen som GPS får du inte ha den så att den tar uppmärksamhet från trafiken. Tänk på att du inte får ha mobilen i handen enligt lag och en mobilhållare ska placeras så att du behöver ta ögonen från trafiken.