Teknikprylarna som ungdomarna vill ha

Det kan vara svårt att veta vad alla unga vill ha just nu. Oftast så är det de som får första nys om nya prylar och trender. Fortsätt läsa så får du större koll och presenttips inför de kommande storhelgerna.

Gaming och streaming

Ett stort intresse bland många ungdomar är gaming. Eftersom så stor del av deras fritid läggs på det så vill de gärna underlätta så gott det går för att deras spelupplevelse ska vara så bra som möjligt.

Är din ungdom en PC-spelare så finns det trådlösa spelkontroller som gör att spelaren slipper trådar och tangentbord vilket annars kan vara ett störningsmoment i spelandet.

Vill man istället ta med sig spelandet så finns det bärbara, handhållna spelkonsoler. Nintendo var de som först populariserade den handhållna spelkonsolen när de i slutet av 80-talet lanserade game boy. Deras senaste handhållna spelkonsol heter Nintendo switch.

Andra prylar som underlättar och ger större kontroll över spelandet är en trådlös gamingmus eller ett trådlöst tangentbord som enkelt kan koppas samman via ett USB via nätet eller bluetooth.

För den framtida influencern

Många ungdomars stora idoler kallas idag för influencers. Vill du uppmuntra till kreativitet så finns prylarna för att ta första steget mot deras dröm.

Kameran är det som är grundläggande för alla influencers och det finns systemkameror för den som är mer intresserad av avancerad fotografi, kompakta kameror för den som är intresserad att börja videoblogga och webbkameror för den som vill streama.

För den som vill ta fina bilder på sig själv eller andra så finns de selfie-lampor som enkelt fästs på din mobiltelefon och med dess olika ljuslägen så ger den dig möjligheten att ta bra bilder även när det är mörkt.

Hörlurar och högtalare

När det kommer till att konsumera sin musik, podcasts, ljudböcker eller streaming av tv och film så görs även det allra helst helt trådlöst.

Trådlösa hörlurar fick lite av ett uppsving när Apple släppte sina in-ear hörlurar airpods. Hörlurarna förvaras och laddas i sitt etui och sammankopplas med din telefon, dator eller ipad via bluetooth. Idag tillverkas trådlösa hörlurar av flera företag, för alla sorts telefoner i olika prisklasser och finns både som in-ear och off-ear.

Vill du inte behålla det du lyssnar på för dig själv så finns det trådlösa högtalare som är lätt att ta med sig och som ansluts enkelt via bluetooth. Trådlösa högtalare finns i många olika variationer och varumärken.

Övriga teknikprylar

Direktkameran som är mest känd som polaroidkamera gjorde sitt stora genombrott på 1970-talet och som många andra trender så gör den comeback i nutid. För det är ju svårt att slå att man bara några sekunder efter bilden så kommer den utskriven direkt ur kameran. Direktkameran tillverkas av många olika företag till varierande prisklasser.

Något som är ett absolut måste för den som ofta är ute på språng eller har en kortare batteritid så finns det portabla batteriladdare, som har många olika namn så som powerbank, powerpacks, strömbank eller nödladdare.

Med en sådan så är det lättare att vara tillgänglig och man är inte lika bunden till att det måste finnas ett vägguttag i närheten. Powerbanks finns i olika storlekar och är lätta att bära med sig i väskan som du lätt kan ta fram och kopplar in via ett USB eller via solceller beroende på vilken modell du väljer.