Tips och tricks om en engångsvape

Engångsvapes är den mest populära e-cigaretten i år. De har funnits i mer än ett decennium, men på senare tid har tekniken verkligen förbättrats och därför blivit mer attraktiv. Prestandan och standarden har förbättrats avsevärt, och erbjuder flera bloss per vape och ett varierande smakval. Det går att köpa flera olika engångs vape som erbjuder en snabb och enkel lösning när du vill vejpa.

Moderna engångsvapes är betydligt mer tillfredsställande än tidigare år – även jämfört med modellerna från fjolåret eftersom de hela tiden utvecklas. Årets modeller är tillgängliga i större storlekar än tidigare och de producerar mycket mer ånga tack vare större batterikraft.

En kasserbar produkt

En engångsvape fungerar fortfarande på samma sätt: en dragaktiverad vape som ska kasseras efter att batteriet har tagit slut. Ta bara bort förpackningen och börja puffa – även om vissa kan ha en knapp eller till och med justerbart luftflöde. Och efter att batteriet dör slänger du den i återvinningen för litiumbaserad elektronik. Det kräver lite mer resurser än vad en påfyllningsbar vejppenna kräver, men så länge du återvinner den korrekt behöver du inte ha dåligt samvete.

Engångsvapes har inga utbytbara delar. Även om du aldrig ska försöka ta isär en är grundkomponenterna ett batteri och en juicebehållare.

Tips för hur de används

Oavsett hur lätta engångsvapes är att använda finns det några saker du bör veta som kan tas för givna. Här är några tips som gör det lättare och säkrare att vejpa:

Förvara dem inte i extrema temperaturer; kom ihåg att de har små litiumjonbatterier inuti.

Försök inte hacka dem för påfyllning; detta kan göra att de börjar brinna och gå sönder.

Kassera dem som andra litiumjonbatterier, i batteriåtervinningen på återvinningscentralen.

Se till att du ENDAST drar från munstycket; Om du drar från enhetens undersida kan det leda till att den tänds automatiskt. Eftersom det inte finns några knappar skulle det inte finnas något sätt att stänga av den förutom att slå sönder den, vilket leder till fler säkerhetsproblem.

Se till att inte täcka luftflödeshålen när du blossar på vapen (normalt är luftflödeshålen längst ner på enheten); Om du täcker lufthålen när du blossar kan det leda till att den läcker.

Kassera efter att smaken har försvunnit, även om batteritiden är längre. Om du fortsätter att använda den när den är tom kan du få brännskador. Det kan avskräcka dig för gott.

Du behöver inte räkna bloss! Uppskattningen av antalet bloss är bara en siffra som vanligtvis är kopplad till batterikapaciteten. I allmänhet är dock blossantalet tillräckligt korrekta.

Fördelar med engångsvapes

Engångsvapes är superenkla att använda, små och bärbara. Det finns ingen riktig inlärningskurva. Men som med alla typer av enheter som drivs av ett litiumjonbatteri bör försiktighet alltid iakttas. Om du gillar vanlig vejping kanske det är bättre att köpa en professionell vejppenna som du kan fylla på och använda så ofta du vill. Men om du bara vejpar ibland så är en engångsvejp superlätt att använda och smidigt att ha med sig när du blir sugen. Glöm bara inte att återvinna den när du är färdig.