5 heta appar bland ungdomar just nu

Det levereras ständigt nya appar och många kan snabbt bli populära med miljontals nedladdningar. Men trots att det är roligt med variation så är de hetaste apparna även de som har varit med ett tag och som aldrig går ur tiden.

Instagram

År 2010 lanserades Instagram och för varje år som har gått har appen ökat i popularitet, främst hos ungdomar. I appen kan man ladda upp och redigera bilder och videor som man sedan skriver en bildtext till. Man har även möjlighet att sända live eller lägga upp en story. Storyn kan vara en bild eller ett videoklipp som endast finns tillgängligt i ett dygn efter publicering. Från Instagram kan man sedan dela sina bilder till andra sociala medier, bland annat Facebook. Många ungdomar använder appen för att kunna följa olika influencers eller kändisar men även sina vänner och familj.

Facebook Messenger

Även om Facebook har tappat i popularitet så har den Facebookägda appen Messenger istället ökat. Appen tillåter obegränsad kommunikation över världsdelarna, vilket gör att den är enkel att använda även på resande fot. Det enda som behövs är en internetuppkoppling och sedan kan man ringa eller skriva till sina vänner oavsett var i världen som man befinner sig.
I appen kan man skapa olika grupper så att man kan chatta med flera personer samtidigt och man kan bifoga bilder och videoklipp. Messenger tillåter att man skickar meddelanden till andra användare på Facebook utan att man tidigare har varit vänner.

Spotify

Spotify har länge varit den främsta appen för musikdelning och den används världen över. Appen kan användas på två olika sätt, antingen via ett gratiskonto eller som premium. Gratiskontot ger användaren tillgång till all musik som finns uppladdad men med vissa begränsningar. Med Spotify Premium kan användaren själv styra sin musik, byta låtar och lyssna oavbrutet utan reklam. Gemensamt för de båda kontona är att man kan skapa egna spellistor.
Appen är populär då den erbjuder all världens musik samlad på ett och samma ställe. Lättillgängligheten och att appen är användarvänlig har bidragit till att den håller sig på topp år efter år.

TikTok

Appen TikTok är relativt ny i sammanhanget då den lanserades år 2016 men den fick ett stort genomslag när den kom. I appen kan man ladda upp korta videoklipp på max 15 sekunder och även sända live. TikTok har idag flera hundra miljoner användare som dagligen delar med sig av olika videor. Särskilt populärt är det att ladda upp olika danschallenges, musikvideor och komediklipp.
Även om man själv inte laddar upp klipp på appen är det många ungdomar som följer sina idoler där eller använder appen som tidsfördriv. Många av dagens influencers går att hitta på TikTok.

Youtube

Youtube är en veteran i appvärlden då den under många år har gett användare möjlighet att dela med sig av olika videoklipp. Här laddas det upp alla olika typer av videor. Appen används flitigt av både väletablerade artister för att dela sina musikvideor samt av influencers som delar med sig av sitt liv, tips och roliga klipp. Den stora variationen av videor har gjort den omåttligt populär. Många influencers har YouTube som sin främsta plattform idag, varför appen används flitigt bland dagens ungdomar där de kan följa sina idoler.