Så här fräschar du upp ditt studentboende

Om du ska plugga i höst har du kanske redan hittat ditt studentboende, eller så jagar du efter det nu. Det finns många studentboenden som är väldigt fina och som bara är att flytta in i, men långt ifrån alla håller samma höga standard. Så här är lite tips för dig som vill fräscha upp ditt studentboende för att kunna ha det så trevligt som möjligt när det är dags att plugga på drömutbildningen.

Rengör väggar, golv och tak

Man tänker kanske inte alltid på att rengöra väggarna och taket, men det kan faktiskt göra stor skillnad för hela hemmet. Särskilt om det luktar lite instängt eller känns dammigt. Se till att använda rätt rengöringsmedel som inte skadar den målade ytan eller tapeten. När du rengör golvet, missa inte att även rengöra eventuella lister och runt väggkontakter. Även smuts som inte syns sänker helhetsintrycket.

Om det finns skadedjur

Det ska såklart inte finnas skadedjur i en studentlägenhet, men om du till exempel hyr ett äldre boende så kan det ändå finnas. Sekelskiftslägenheter är till exempel underbara, men det kan finnas lite tråkigare överraskningar i äldre byggnader eftersom alla hörn och vinklar inte har byggts bort.

Vägglöss har tyvärr blivit vanligare i Sverige och är idag ett av de vanligaste skadedjursproblemen. Det beror framförallt på att fler reser till områden där vägglöss finns och skadedjuret kan följa med hem i väskan som en ovälkommen fripassagerare. Om du tror att det finns i ditt studentboende ska din hyresvärd kalla in ett företag som kan bekämpa vägglöss på ett säkert sätt. Det kan vara svårt att få bort vägglössen själv.

Dekorera med egna saker

För att få det mysigt är det såklart viktigt att du dekorerar ditt studentboende enligt eget smak och tycke. Du ska trivas i ditt boende och då får det inte kännas opersonligt eller kallt. Genom att dekorera med lite växter, mattor, gardiner och något på väggarna kan du snabbt få ett personligt boende med det där lilla extra. En trevlig skrivbordslampa som låter dig plugga i flitens sken är också en bra investering som både är praktisk och mysig.