Utnyttja ditt utrymme väl

Det är inte alltid du kan ha plats för alla dina saker där du vill. Speciellt inte om du bor i lägenhet, där utrymmet ofta är ganska begränsat. Då är det viktigare att ha tillräckligt med plats för kläder och sådant du använder varje dag. De extra sakerna får kanske vänta med att hitta en plats. Men du vill ju inte heller göra dig av med dem, för de kan komma till nytta en dag. Då är det förrådet som gäller.

Tyvärr är det ofta ont om förråd och lagringsmöjligheter i anslutning till lägenheterna. Även om du bor i hus så har du inte alltid plats för allt du tycker om eller äger. Då kan ett hyrt förråd vara ett bra alternativt. De förvarar dina saker på ett säkert sätt, tills den dag då du vill ha dem. Här kan du lägga in det mesta, och göra ditt liv lite enklare.

Vad du kan spara

En del ärver möbler som de gärna vill behålla. Du har planer på att skaffa hus eller ny bostad, och vill spara dem tills dess. Eller så är det tvärtom. Barnen har flyttat ut och du är inte villig att göra dig av med alla deras minnen och småsaker. Men de får inte plats i den nya bostaden nu när du byter ut den stora villan mot en mindre lägenhet eller hus. Vanliga situationer som kräver lite extra förråd. När du vill lagra dina saker kan du kontakta prinsenslager.se.

Det mesta kan ställas in i förrådet. Säkerheten är viktig, kanske med både lås och kameror. Men sedan finns det sådant som kan bli förstört i lagret, eller som inte är riktigt lagligt att ställa in. Tänk efter hur klimatet och temperaturen är när du lagrar dina saker. Värdefulla föremål, typ tavlor, kräver en specialiserad miljö. Läs mer i SVT om vad du får och inte har rätt till att lagra i förrådet. 

Hur du planerar ditt utrymme

I en bostad är det viktigt att ha allt du behöver. Men samtidigt så måste du komma åt att städa eller röra dig fritt. En del trivs när det är fullt med saker, och har ingenting emot att lyfta på dem hela tiden för att komma åt att damma. Andra vill ha stora, tomma ytor, kanske för att de små barnen ska springa fritt.

Om det är ditt eget hus så satsar du ofta lite mer på en skräddarsydd planering. Bygger in förvaringsutrymmen lite här och där, så du kan ha sakerna nära dig. Men alla hus har en begränsning, så se gärna lite närmare på hur enkelt det är att hyra ett förråd eller två. Du måste inte ha allting inne i bostaden, utan kan dela upp dina saker på hem och lager.

Det pratas mycket om att rensa och kasta bort. Och naturligtvis har det sin plats. Men det är också viktigt att spara minnen och inte vara slösaktig med saker och ting. Därför gäller det att hitta en balans, antingen genom att återvinna saker eller spara dem. Gärna i ett förråd som du hyr på ett säkert ställe.