Alla har behov av skönhet

Det är ett grundläggande behov. Både män och kvinnor känner av det, unga som gamla. En önskan att vara snygg, eller kanske förbättra det du har lite grand. Känna dig omhändertagen och vara medveten om att du gjort vad du kan. Visa upp din allra bästa sida och eventuellt dölja sådant du inte är så stolt över. Behovet av skönhet är närvarande överallt.

Du ser det bland annat i de stora flyktinglägren runt om i världen. Trots att folk har lidit så mycket och ännu inte har en säker plats att bo på så känner de av det här behovet. Att gifta sig i en snygg klänning. Sminka sig trots allt de gått igenom. Men det är också något du ser i andra länder. Du behöver nämligen inte vara så rik för att ta hand om ditt utseende.

Dina regelbundna rutiner

De flesta tvättar ansiktet varje dag, om inte annat när de tar av sig sminket. Du sprutar lite parfym och försäkrar dig om att det inte kommit några gråa hårstrån. Smörjer in både kropp och ansikte med en bra kräm. En som är avsedd för just de hudpartierna. Men du kan också gå lite längre med dina skönhetsrutiner. Då och då är det bra att nå ner lite djupare. Boka tid för ansiktsbehandling i Stockholm.

Det är inte en fråga om lyx så till vida att det inte kostar för mycket. Men helt klart är det ett sätt att ta hand om dig själv. Kanske rent av skämma bort någon du tycker om. Eller så är det en del av dina regelbundna rutiner. För på skönhetssalongen har de både resurser och erfarenhet för att ge dig det där lilla extra. Bli omhändertagen här: https://odenplanskliniken.se/.

Se det vackra i livet

Det är egentligen en självklarhet. Att ta hand om dig själv och din kropp. Ändå är det många som lyckas försumma sig själva, känner att de inte riktigt har tid över för sådant. Men det tar inte alls så mycket tid i anspråk om du ser till att göra lite varje dag. Skönhet är värd att satsa på. Och så handlar det inte bara om skönhet, utan också din hälsa. En ren hud som kan andas mår bättre. Att du sedan blir snygg på köpet är en bonus.

En del tycker om att hjälpa andra. Ge dem en riktig genomgång med hudvård och smink. Det finns så många olika aspekter av skönhet och vård, du kan alltid utveckla dig mer med det du trivs med. För en del är det så viktigt att de faktiskt byter yrke, utbildar sig till något helt annat. Intressant artikel i Expressen om sjuksköterskan som satsar på skönhetsvård. 

Vissa personer måste kämpa för rätten till skönhet. Det är inte i alla länder som det är tillåtet att ta hand om sig själv. Så om du lever i ett fritt land är det värt att utnyttja de möjligheter du har. Efter flykten från Afghanistan öppnade hon skönhetssalong. Ta dig tid att sköta om din hud. En ansiktsbehandling tar inte så lång tid men kan göra dig gott.

Ta hand om dig själv

Skönhetssalonger är bra till mycket. Många går dit för en ansiktsbehandling, ta hand om ögonbrynen och kanske färga fransarna. Beroende på var du bor kan du få med dig mycket annat också. Lite djupare behandlingar som tar sig ner dit vanliga krämer inte når fram. Du kanske tar dig tid till en pedikyr eller manikyr. Även på vintern är det trevligt med snygga tånaglar. Vare sig folk ser dem eller inte så vet du att du har ett läckert nagellack på dig.

Om du hittar en bra skönhetssalong i närheten av jobbet blir det ännu enklare att ta hand om sig själv. Boka in en tid direkt efter avslutad arbetsdag, innan du hinner komma hem och bli trött. Det är inte varje dag du får en behandling, så de flesta kan nog få in det i sitt schema. Alternativt lägger du upp ett program en lördag, när du inte har något annat planerat. En dag då du bara tänker på dig själv och din hud. Gärna tillsammans med en vuxen dotter eller väninna. För alla har behov av lite skönhet i livet.